Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Menestysteot » Puolisollekin töitä Työstä työhön -palvelun avulla

Puolisollekin töitä Työstä työhön -palvelun avulla

Keski-Suomen TE-toimisto on vajaan vuoden ajan tarjonnut Työstä työhön -palvelua, jossa autetaan seudulle muuttavia henkilöitä etsimään työpaikkaa Keski-Suomesta.

– Palvelun idea lähti siitä pohdinnasta, miten saisimme Jyväskylään lisää osaajia. Heidän tulonsa paikkakunnalle voi joskus riippua siitä, onko puolisolle myös töitä, kertoo Keski-Suomen TE-toimiston asiantuntija Satu Tuimala.

Työstä työhön -palvelussa tarjotaan työtä hakevalle puolisolle asiantuntevan valmentajan avulla tietoa Keski-Suomesta, työmarkkinatilanteesta sekä itse työnhausta. Palvelu toteutetaan monikanavaisia palveluita hyödyntäen eli asiakkaan ei tarvitse asua Keski-Suomessa.

– Palvelu sopii hyvin niille, jotka ovat jo työssä toisaalla ja etsivät uutta työtä nimenomaan Keski-Suomesta. Siinä kartoitetaan, millaista osaamista henkilöllä on, etsitään hänelle kontakteja ja sovitaan tapaamisia, Tuimala kertoo.

Räätälöityä valmennusta työnhaun tueksi

Työstä työhön -palvelussa valmennuksen sisältö räätälöidään kunkin osallistujan tarpeen mukaisesti. Valmennuksessa ensin kartoitetaan henkilön osaaminen, ammattitaito ja vahvuudet työelämässä. Sen jälkeen henkilöä autetaan paketoimaan oma osaamisensa työnantajia houkuttelevalla tavalla ja ryhdytään etsimään työnantajakontakteja.

Palvelussa käydään läpi konkreettisesti työnhaun eri osa-alueita, kuten työnhakua sosiaalisessa mediassa.

– Sosiaalisella medialla on nykyään työnhaussa vahva rooli. On joitakin toimialoja, jotka hakevat osaajia vain sen kautta, Tuimala kertoo.

Tuimalan mukaan myös videoesittelyt CV:n tukena ovat paljon käytettyjä.

– Mutta toisaalta on myös aloja ja pieniä yrityksiä, jotka pitävät siitä, että käydään pyörähtämässä paikan päällä henkilökohtaisesti.


Ohjeita vaikka videohaastattelun tekemiseen

Työstä työhön -valmennuksen tuottaa Spring House Oy. Heidän valmentajansa on osallistujan käytettävissä koko valmennuksen ajan ja vastaa hänen kysymyksiin, antaa tukea sekä selvittää askarruttavia asioita.

– Osallistuja saa vinkkejä työnhakuun ja tietoa Keski-Suomen työmahdollisuuksista. Hänen työnhaun asiakirjansa hiotaan ja muokataan kuntoon. Hän saa tarvittaessa sparrausta myös haastattelutilanteisiin tai videohaastattelun tekemiseen. Osallistujaa opastetaan sosiaalisen median hyödyntämiseen, ja esimerkiksi hänen LinkedIn-tilinsä päivitetään ja valjastetaan työnhaun tarpeisiin, kertoo liiketoimintajohtaja Anna-Kaisa Koivikko Spring Houselta.

Koivikko rohkaisee työnhakijoita omaan aktiivisuuteen ja ajan tasalla pysymiseen työnhaussa. Valmentaja toimii työnhaun vauhdittajana ja sparraajana.

– Kilpailu työpaikoista on tällä hetkellä kovaa. Työnhakijoina on paljon osaajia ja ammattitaitoisia tekijöitä. Toisaalta viimeisen vuoden, kahden aikana myös työmahdollisuuksia on tullut koko ajan enemmän, eli tilanne työmarkkinoilla on selvästi parantunut, Koivikko kertoo.

Työstä työhön -palveluun voi ilmoittautua mukaan Keski-Suomen TE-keskuksen nettisivujen kautta:http://toimistot.te-palvelut.fi/keski-suomi/tyosta-tyohon-palvelu

Teksti: Raisa Nerg
Kuva: Tero Takalo-Eskola

  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun