Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Palvelut » PIIK palvelu

PIIK rekrytointipalvelut

PIIK työelämän kohtaamispalvelu

PIIK on palvelu, jossa osaajat ja työnantajat voivat anonyymisti ja reaaliaikaisesti kohdata toisensa. Palvelu yhdistää osapuolet profiilien osaamisen, persoonan ja yrityskulttuurin yhteensopivuuden pohjalta tekoälyä käyttämällä, ja ehdottaa parhaat yhteensopivuudet molemmille. Kun sopiva työntekijä-työnantaja-pari löytyy, kumpi tahansa osapuoli voi lähettää kontaktipyynnön tutustua. PIIK-palvelussa osapuolet kohtaavat ja etenevät keskusteluihin ilman välikäsiä sekä päättävät myöhemmin yhdessä jatkosta. Palvelun ydin on kurkistella, löytää ja tulla löydetyiksi, oli haussa sitten uusi työmahdollisuus tai huippuosaaja. Palvelu tuo markkinoille jatkuvan kaksisuuntaisuuden, kun sekä yritykset että osaajat ovat aktiivisesti markkinoilla.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa Jyväskylässä sijaitseville yrityksille mahdollisuuden kokeilla PIIK-palvelua maksutta 11.12.2017 - 31.5.2018 välisenä aikana. Kevään aikana työnantajat voivat luoda profiilin palveluun ja kurkistella sopivia osaajia palvelussa. Työnhakijoille profiilin luominen palveluun on aina maksutonta. Projektin yhteydessä myös Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut hyödyntää PIIK-palvelua ja auttaa asiakkaitaan osaamisprofiilien luomisessa palveluun.

PIIK-palvelun käyttöönotto – ohjeet työnantajille

 1. Rekisteröidy PIIK-palveluun osoitteessa https://piik.it. Rekisteröityessä valitse kohta Työnantaja.
 2. Aloita PIIK-profiilin täydentäminen joko kohdassa Asetukset tai Palvelupaketit syöttämällä omat yritystietosi.
 3. Palvelu tunnistaa teidät jyväskyläläiseksi yritykseksi. Pääset ottamaan Jyväskylän kaupungin tarjoaman ilmaisen palvelupaketin käyttöön kohdassa Palvelupaketit.
 4. Tämän jälkeen lisää profiiliisi ensimmäinen työtehtävä kohdassa Työtehtävät. Voitte avata palveluun tarvitsemanne määrän eri työtehtäviä.
 5. PIIKissä yhteensopivuus syntyy kirjoitetun sisällön perusteella. Mitä tarkemmin kuvaat osaajatarpeesi, sitä parempia osumia syntyy. Voit ensiksi tehdä profiilin kevyemmin ja täydentää/muokata sitä milloin tahansa.
 6. Kun profiilinne on 100% valmis, työtehtävän kohtaan Osaajat, nousee kolme ensimmäistä ehdokasta tarjolle. PIIK hakee profiiliinne sopivia osaajia uudestaan joka yö.
 7. Jos löydät sinua kiinnostavan osaajan heti, lähetä rohkeasti kontaktipyyntö PIIKin kautta. Voit myös aloittaa chatin palvelussa, kun molemmat ovat hyväksyneet kontaktipyynnön.
 8. Jos joku kandidaateista vaikuttaa kiinnostavalta, muttet ihan vielä ole varma, haluatko kontaktoida häntä, voit siirtää hänet seurattaviin.
 9. Jos tunnistat, ettei joku ehdokkaista ole teille ollenkaan sopiva, voit poistaa osuman huoletta ja palvelu nostaa seuraavan tilalle. Uusia osumia nousee tarjolle joko poistamalla tai siirtämällä osaajia seurattaviin.
 10. Koska PIIK on kaksisuuntainen, voit saada kontaktipyyntöjä myös osaajilta. Kun saat ensimmäiset kontaktipyynnöt, näet ne kohdassa Kontaktit ja Saapuneet kontaktipyynnöt. Siellä pääset tutustumaan osaajien kuvauksiin itsestään, jonka jälkeen voit tehdä päätöksen hylkäätkö, vai hyväksytkö sinulle lähetetyn kontaktipyynnön.
 11. Kun hyväksyt kontaktipyynnön, anonyymiteetti purkautuu ja näet kaikki osaajan taustatiedot sekä pääset kontaktoimaan häntä jatkokeskusteluiden sopimiseksi. Myös osaaja näkee tällöin teidän profiilinne kaikki tiedot sekä yhteystietonne.

PIIK palvelu itsessään opastaa palvelun käytössä ja PIIKin henkilökunta auttaa kaikissa kysymyksissä. Nopeimmin saat apua laittamalla viestin osoitteeseen info(at)piik.it. Yhteyshenkilö on Mareena Löfgrén ja hänet tavoittaa numerosta 050 544 5141.

 • BusinessJyväskylä
 • #businessjkl #tekosysteemi
  BusinessJyväskylä
 • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
 • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
 • Postiosoite: PL 233, 40101 Jyväskylä
 • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
 • Ota yhteyttä
 • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun