Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Kaupunkikehityshankkeet » Sairaala Nova ja Kukkula

SAIRAALA NOVA JA KUKKULA

Ennaltaehkäiseviä ratkaisuja terveydenhuoltoon digitaalisuutta unohtamatta

Jyväskylän uusi sairaala on tulevaisuuden sairaala, jossa lähtökohtana on asiakas eli potilas. Asiakkaille tarjotaan kokonaispalvelua, jossa ennaltaehkäisy ja hyvinvointi ovat merkittävässä roolissa. Uuden sairaalan rakentaminen on käynnistynyt ja se valmistuu vuonna 2020. Sairaalan rinnalle rakennetaan liike-, tutkimus- ja tuotantotilaa 30 000 – 50 000 kem2, mikä tuo uusia mahdollisuuksia terveyden, hoivan ja vanhusasumisen liiketoimintoihin sekä uuden, innovatiivisen ja kyberturvallisen ympäristön terveyden ja hyvinvoinnin sekä terveysteknologia-alan yrityksille.

Alueelle muodostetaan yritysten, oppilaitosten, asiakkaiden ja terveydenhuollonhenkilöstön verkosto, jossa täysin uudenlaisia ratkaisuja luodaan ja pilotoidaan. Hankkeen koko on noin 200 000 kem2 ja investoinnit alueelle noin 600 - 700 M eur. Kokonaishankkeesta käytetään nimeä ”Kukkula”.

Kukkulaa kehitetään Campus FI -hankkeessa. Hankkeessa tutkitaan, miten Kukkulalle rakennetaan vahva eri toimijoiden yhteistyöhön perustuva terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymä, ”Living lab”. Osaamiskeskittymän ytimeen perustetaan Terveys- ja sosiaalialan innovaatiolaboratorio, Campus FI. Innovaatiolaboratorio käsittää monipuolista ja läpileikkaavaa tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja koulutustoimintaa. Innovaatiolaboratorion kantavana ajatuksena on kokonaisvaltainen näkemys väestön terveydestä. Laboratoriossa keskitytään ennaltaehkäisevän terveydenhuollon, kuntoutuksen ja itsehoidon haasteiden ratkaisuihin digitalisaatiota unohtamatta.


Kari Halinen

Kari Halinen
projektipäällikkö, Hippos
p. 050 573 7034, kari.halinen[at]jkl.fi


Kiinnostuin!

Ota minuun yhteyttä.
Nimi*:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumeroni:
Muuta:

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun