Suoraan sisältöön

KANGAS

- turvallinen ja resurssiviisas älykaupunginosa keskustan kupeessa

 Jyväskylän KangasKangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä asukkaille ja yrityksille. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 6 000 asukkaan koti. Alueella sijaitsee jo useita yrityksiä ja asuu liki 700 asukasta. Kankaalla toimii myös Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän aikuisopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Luova kampus. Vanhan paperitehtaan uusi elämä on tässä!

Viisas Kangas

Kiehtova, kokeileva, palveleva, kaunis, resurssiviisas… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kangasta voidaan kuvata monella tapaa, mutta on yksi sana, joka kuvaa tulevaisuuden uutta kaupunginosaa parhaiten on viisas.

Viisas Kangas pitää sisällään resurssiviisaat ja älykkäät ratkaisut alueelle. Tärkeän osan muodostavat älykkään kaupungin (Smart city) ICT- ratkaisut. Viisaista ICT-ratkaisuista keskeisimpiä kehitettäviä ovat sähköinen lukitus, älykäs ja reaaliaikainen energiankulutuksen seuranta ja pysäköinnin uudet ratkaisut.

Kankaalla keskeistä on myös kyberturvallisuus, Kankaasta tavoitellaankin maailman vakaimman maan kyberturvallisinta aluetta.

Kankaalla on toteutettu muun muassa 5K-hanke, jossa Jyväskylän yliopisto ja Ericsson yhteistyökumppaneineen kehittivät ja testasivat alueen asukkaille uusia älyratkaisuja. 5K-hankkeessa kehitettiin kokeilualustaa täysin uusille älykaupunkisovelluksille ja -palveluille yhdistelemällä eri lähteistä kerättyä sensoridataa.

Kokeiltavat palvelut perustuvat Kankaan eri toimijoilta kerättäviin tarpeisiin ja ne toteutetaan nopeissa kokeilusykleissä.

Viisas Kangas on myös paljon muuta: Living lab –ympäristöjä, aurinkosähköä, vuoropysäköintiä, uusia vanhusasumisen malleja, alueportaalia ja niin edelleen.

Kankaan kokonaisinvestointi on noin miljardi euroa.

Toimitilat

Kankaalle tullaan rakentamaan huippumoderneja toimitiloja erilaisiin yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin. Rakentaminen käynnistyi vuonna 2018. Tutustu Kankaan toimitilahankkeisiin:

Optimes Business Garden - PEAB
Kankaan Arkki - Jykia/YIT

Lue lisää Kankaasta: jyvaskyla.fi/kangas

Kiinnostuitko siitä, mitä Kangas voisi tarjota yrityksellesi?

Ota yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää.


Kaisa Hirvaskoski-Leinonen
projektipäällikkö
p. 046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen[at]jyvaskyla.fi


Kiinnostuin!

Ota minuun yhteyttä.
Nimi*:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumeroni:
Muuta:

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun