Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Kärkialat

Kärkialat

Katso missä olemme kovia ja hyppää mukaan!

 ICT ja kyberturvallisuus

ICT-ala kasvaa voimakkaasti Jyväskylässä. Alan yritysten huippuosaaminen jakaantuu erityisesti sähköiseen liiketoimintaan sekä mobiili- ja turvallisuusteknologiaan. Tutkimusosaaminen keskittyy arjen mobiilipalveluiden (käytettävyyden) tutkimukseen, tietoturvallisuuteen, simulointitutkimukseen sekä laskennallisten tieteiden yhdistämiseen tietotekniikkaan (esim. konenäköratkaisut). Jyväskylässä on verkkohyökkäyksien tunnistamiseen, niiden estämiseen ja niistä toipumiseen liittyvää maailmanlaajuista huippuosaamista.

Kuva: FirstbeatLiikunta ja hyvinvointi

Jyväskylä on Pohjois-Euroopan johtava liikuntaosaamisen keskittymä ja alan keskeisimmät suomalaiset tutkimusorganisaatiot ja akateemiset koulutusohjelmat on keskitetty Jyväskylään. Liikunta- ja terveystieteellinen osaaminen on globaalisti tunnustettua ja korkeatasoista. Liikuntaan ja urheiluun liittyvät markkinat kasvavat nopeasti ja liikunta linkittyy yhä enemmän hyvinvointi- ja terveysteknologian ratkaisuihin.

hahmoSuorituskyvyn optimointi

Business Jyväskylä kokoaa ihmisen suorituskykyyn ja sen parantamiseen liittyvää ekosysteemiä nimeltä Optimal Human Performance. Ihmisen suorituskykyä tarkastellaan fyysisestä, psyykkisestä, sosiaalisesta ja digitaalisesta näkökulmasta.

 Biotalous ja resurssiviisaus

Keski-Suomessa biotalous on yksi talouden vetureista. Meillä on merkittävät uusiutuvat luonnonvarat ja niiden kestävään käyttöön tarvittava osaaminen. Biotalouden toimijat ja toimintamallit täällä edustavat alansa edelläkävijyyttä. Toimintaympäristö on monialainen ja verkostoitunut. Mukana on niin tutkimuslaitoksia kuin biotaloutta monipuolisesti kehittäviä ja kaupallistavia yrityksiä.

Keski-Suomessa on esimerkiksi erittäin monipuolinen biomassan hyödyntämiseen keskittynyt teollisuus. Alueella toimii ja kehittää tuotteita useita merkittäviä yrityksiä, kuten Metsä Group, Valmet Oyj, AGCO-konserniin kuuluva Valtra Oy ja UPM sekä CP Kelco. Suuret biotalouden toimijat työllistävät Keski-Suomessa tällä hetkellä noin 8 000 henkilöä. Alueella toimii myös paljon kasvukykyisiä tuotannollisia ja teknologiapainotteisia pk-yrityksiä. Äänekosken biotuotetehdas tukee hyvää kehitystä entisestään.

 Koulutusosaaminen ja vienti

Jyväskylä on tunnettu vahvasta koulutusosaamisestaan. Jyväskylän yliopisto on kouluttanut kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisia jo yli vuosisadan. Uno Cygnaeus perusti nimittäin ensimmäisen suomenkielisen opettajaseminaarin Jyväskylään yli 150 vuotta sitten.

  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun