Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Vapaasti lainattavat hippipyörät ilahduttavat Jyväskylän yläkaupungilla
18.5.2018

Vapaasti lainattavat hippipyörät ilahduttavat Jyväskylän yläkaupungilla

Jyväskylän yläkaupungilta voi lauantaista 19.5. lähtien lainata polkupyörän kaupunkiajoa varten. Yläkaupungin yrittäjien liikkeelle laskemat hippipyörät ovat kaikkien kaupunkilaisten lainattavissa koko kesän.

– Pyörät henkivät yläkaupungin kesän teemaa, rauhaa ja rakkautta. Niihin on maalattu muun muassa kukkia ja perhosia. Jatkamme näin viime vuoden rakkauden kesä -ajatusta, kertoo Ursula Rautell Kalaliike Mäkiseltä.

Pyörien parkki on Kauppakadun yläpäässä Galleria Patinan edessä, josta vapaan pyörän voi ottaa käyttöönsä ja palauttaa samana päivänä ennen kello 17, samalle paikalle. Viikonloppuisin ja iltaisin pyörät ovat lukittuina.

– Olisi myös hienoa, jos käyttäjät ottaisivat pyöräretkestään kuvia ja päivittäisivät niitä eri somekanavissa tägäämällä #yläkaupunki, Rautell sanoo.

Kierrätyspyörät ovat vasta huollettuja ja uuden maalipinnan saaneita. Maalauksessa auttoivat Gradian pintakäsittelijä-opiskelijat ja loppusilauksen hippiteemalle antoivat Jyväskylän

Yläkaupungin yrittäjät.

Jokaisella pyörällä on myös oma nimi, yläkaupunkiin liittyvien merkkihenkilöiden mukaan.

– Uno-pyörä on nimetty Suomen kansakoulun isän Uno Cygnaeuksen mukaan, Minna-pyörä kirjailija Minna Canthin mukaan, Wiwi-pyörä arkkitehti Wivi Lönnin mukaan ja Aino-pyörä yliopiston entisen rehtorin Aino Sallisen mukaan.

Tempauksen takana ovat Jyväskylän kaupunki ja Yläkaupungin yrittäjät ry, jotka ovat toteuttaneet monia hauskoja ideoita yläkaupungilla. Viime vuoden rakkauden kesää korostettiin rakkauspenkeillä, joissa rakastuneet ja rakkautta etsivät saattoivat kohdata toisensa. Vuoden takainen idea oli myös linnunpönttöjen asentaminen yläkaupungille, joihin odotellaan tänäkin kesänä pesäntekijöitä.

Lisätiedot:

Ursula Rautell, Kalaliike Mäkinen p. 040 739 4001, ursula@kalaliikemakinen.fi

Pirkko Flinkman, Jyväskylän kaupunki p. 050 568 7846, pirkko.flinkman@jkl.fi

Kuvapyynnöt: Raisa Nerg, Jyväskylän kaupunki, raisa.nerg@jkl.fi

Raisa Nerg
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun