Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » 21 yritystä laajensi Jyväskylään sijoittumispalveluiden ja Jykian kautta vuonna 2017
30.1.2018

21 yritystä laajensi Jyväskylään sijoittumispalveluiden ja Jykian kautta vuonna 2017

Vuoden 2017 aikana yritysten sijoittumispalveluiden aktiivisen työn tuloksena 10 yritystä teki sijoittumispäätöksen Jyväskylään. Jykian kautta liiketoimintaansa Jyväskylään laajensi muualta Suomesta 11 yritystä. Sijoittuneisiin yrityksiin syntyi välittömästi yhteensä 79 uutta työpaikkaa ja investointeja kaupunkiin tuli sijoittuneiden yritysten osalta noin 8,5 miljoonan euron edestä. Lisäksi investointien aikainen rakentaminen tuo työpaikan noin 90 henkilölle. Välittömien työpaikkojen ja investointieurojen lisäksi uudet sijoittuneet yritykset kasvattavat usein liiketoimintaansa Jyväskylässä ja työpaikkojen lisäystä tapahtuu useiden vuosien kuluessa. Vaikutukset talouteen ja työllisyyteen tapahtuvat pitkällä aikajänteellä.

Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön sijoittumispalvelut kontaktoi aktiivisesti Keski-Suomen alueen ulkopuolisia kasvuyrityksiä ja houkuttelee sijoittumaan Jyväskylään. Jyväskylällä on tällä hetkellä hyvä vetovoima kasvavien yritysten silmissä.Jyväsjärvi

”Jyväskylä on nyt hyvässä iskussa. Yritysten liikevaihdot kasvavat täällä ja vienti vetää, joten markkina-alueena olemme kiinnostava. Kasvuyritykset laajentavat toimintaansa alueille, missä on mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaa ja liikevaihtoa sekä lisätä yrityksen arvoa ja kokoluokkaa. Näihin pöytiin me pääsemme todella hyvin mukaan, koska olemme yksi kasvavista kaupungeista Suomessa”, kommentoi sijoittumispalveluiden johtaja Harri Heinänen Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä.

Greenstar Hotels Oy on joensuulainen hotellialan perheyritys, joka investoi Jyväskylään 107 huoneen hotellin. Uusi hotelli aukeaa kesällä 2018 ja tilojen täydellinen remontointi on parhaillaan käynnissä Heikinkadulla. Uusia työpaikkoja syntyy Jyväskylään investoinnin myötä 10 – 15 ja rakentamisen aikana työtä tarjotaan 30 – 40 henkilölle. Investoinnin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa. Uusi hotelli on ensimmäinen Greenstar Hotels Oy:n laajennus Joensuun ulkopuolelle, mutta tavoitteena on laajentaa konseptia muuallekin Suomeen. Greenstar Hotels Oy sai laajentumiseen apua Jyväskylän kaupungin sijoittumispalveluilta.

”Uskomme vahvasti, että hyvän hinta-laatusuhteen omaavalle edulliselle ja monikäyttöiselle hotellille on tilaa Jyväskylässä. Jyväskylä on nuorekas ja kasvuhaluinen, jonka kasvutarinassa me haluamme olla mukana. Näemme, että Jyväskylä on kasvava alue, jossa on monipuolinen yrityskenttä. Toimintaympäristö tukee yritystämme ja näkymät investoinnille ovat positiiviset”, kommentoi toimitusjohtaja Kristian Ikonen, joka toimii toisen polven yrittäjänä Greenstar Hotels Oy:ssä.

Sijoittumisista merkittävä osa on pienempiä asiantuntijapalveluyritysten laajentumisia, joista esimerkkinä on SoftCo Finland Oy. Yritys avasi toimipaikan Jyväskylään vuonna 2017 ja sai toimitiloihin ja sijoittumiseen apua Jykialta.

SoftCo tarjoaa taloushallinnon automatisointiratkaisuja. Yhtiön pääkonttori on Irlannissa ja Suomessa päätoimipaikka on Hyvinkäällä. Yrityksellä on toimisto myös Helsingin Kampissa. Yritys laajensi toimintaansa Jyväskylään osaavan henkilöstön ja joustavien työmahdollisuuksien vuoksi.

”Meillä on yksikkö Jyväskylässä StartUp -Leipomolla ja teemme töitä täältä käsin. Yritys haluaa olla joustava ja mahdollistaa meille etätyöskentelyn Jyväskylästä, missä meille on mielekästä asua. Työt onnistuvat täältä hienosti ja meille tämä on ollut paras ratkaisu, kertoo Teemu Pasanen, Senior Business Consultant SoftCo Finland Oy:stä.

Jyväskylän kaupungin sijoittumispalvelut ja Jykia tekevät yhteistyötä onnistuneiden sijoittumisten saamiseksi Jyväskylään. Parhaillaan yhteistyötä tehdään esimerkiksi Eteläportin yritysalueen eteen, jotta alueen ekosysteemistä saataisiin mahdollisimman toimiva ja kiinnostava.

Lisätietoja nettisivuilta:

BusinessJyväskylä, sijoittumispalvelut: http://businessjyvaskyla.fi/palvelut/sijoittumispalvelut
Jykia: http://jykia.fi/
Greenstars Hotels Oy: https://www.greenstar.fi/
SoftCo: http://softco.com/

Lisätiedot:

Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja, Jyväskylän kaupunki p. 0400 643 298, harri.heinanen@jkl.fi
Kirsi Kautola, asiakkuuspäällikkö, Jykia Oy, p. 050 527 6701, kirsi.kautola@jykia.fi
Kristian Ikonen, toimitusjohtaja, Greenstar Hotels Oy, p. 050 522 2000,
Kristian.Ikonen@greenstar.fi
Teemu Pasanen, Senior Business Consultant, SoftCo Finland Oy, Tel: +358 44 978 67 45, teemu.pasanen@softco.com

Taija Lappeteläinen
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun