Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Jyväskylän Yritystehdas Oy:n toimintaa luotsaamaan Elina Ylikoski
25.1.2018

Jyväskylän Yritystehdas Oy:n toimintaa luotsaamaan Elina Ylikoski

Jyväskylän Yritystehdas Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rautainen ammattilainen, kauppatieteiden tohtori Elina Ylikoski (s. 1969). Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2018.

Elina Ylikoski on toiminut parikymmentä vuotta koulutussektorilla yrittäjyyteen, digitaalisuuteen ja työelämäyhteistyöhön liittyvissä opetus-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Ylikoski siirtyy Yritystehtaalle Humanistisen ammattikorkeakoulun innovaatiojohtajan tehtävästä, jossa hän vastasi ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.

Tätä aiemmin Ylikoski johti Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa yrittäjyyden osaajayhteisöä, InnoOmniaa, joka yhdisti yrittäjät, ammatilliset opiskelijat ja opettajat yhteisiin tiloihin, erilaisiin kokeiluihin ja kehittämisprojekteihin. Aalto-yliopiston Helsingin kauppakorkeakoulussa Ylikoski vastasi partneriohjelmasta, jonka ytimessä oli yritysyhteistyön kehittäminen työnantajamielikuvan ja tutkimusyhteistyön näkökulmasta. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Ylikoski kehitti tiiminsä kanssa yritysmyyntiin painottuvan myyntityön koulutusohjelman, jonka ympärille rakentui laaja yritysverkosto ja myyntityön opetuksen ja tutkimuksen kansainvälinen tutkijaverkosto. Elina Ylikoski väitteli Helsingin kauppakorkeakoulun johtamisen ja markkinoinnin laitoksella myyntityön ristiriitaisesta julkisuuskuvasta vuonna 2006.

Vetovoimatekijänä yrittäjyyden uusi ekosysteemi ja rajoja rikkova yhteistyö

Uudenlainen tehtäväkokonaisuus oppilaitosten ja Jyväskylän kaupungin välisen yrittäjyysyhteistyön edistäjänä ja kehittäjänä oli kiinnostava. Elina Ylikoski valikoitui tehtävään yli sadan hakijan joukosta. Hakijoiden joukossa oli erilaisilla työtaustoilla olevia, monipuolista johtajakokemusta omaavia henkilöitä sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta, useilta paikkakunnilta ympäri Suomen. Valinnan teki Jyväskylän Yritystehtaan omistajaorganisaatioiden edustajista koottu hallitus.

- Toimitusjohtajan tehtävään haettiin henkilöä, joka innostaisi yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen toimintaan sekä auttaisi löytämään polkuja ja ideoita uuden, erityisesti oppilaitoksista tulevan yrittäjyyden syntymiseen. Ylikoski on innovatiivinen ja kehittämissuuntautunut johtaja, joka pystyy viemään asioita eteenpäin myös käytännön tasolla. Erityisenä vahvuusalueena valinnassa painottuivat Ylikosken vahvat viestintä-, vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot, sanoo Jyväskylän Yritystehdas Oy:n hallituksen puheenjohtaja Risto Kovala.

Jyväskylän Yritystehtaan toimitusjohtajan tehtävässä Ylikoski aloittaa innostuneena ja odottavin mielin.

– Yritystehtaan toimintakentässä yhdistyvät kaikki ammatilliset kiinnostuksen kohteeni yrittäjyyskasvatuksesta innovatiivisten oppimisratkaisuihin sekä koulutusorganisaatioiden ja muiden toimijoiden rajat ylittäviin yhteistyöverkostoihin. Aiemmissa tehtävissäni olen tiimieni kanssa kehittänyt yrittäjyyteen innostavia palveluja, tapahtumia ja valmennuksia amk- ja ammatillisen koulutuksen eri alojen opiskelijoille, opettajille ja aloittaville yrittäjille. Kun yrittäjyyden oppimisympäristöihin yhdistetään vielä yrityksen käynnistämisen ja kasvuyrittäjyyden palvelut, voidaan jo puhua kokonaisvaltaisesta yrittäjyyden ekosysteemistä. Mielestäni Jyväskylässä on onnistuttu luomaan poikkeuksellisen hyvät puitteet rajoja rikkovalle yhteiskehittelylle ja konkreettiselle tekemiselle, joka vahvistaa alueen yrittäjyyttä ja elinvoimaa, sanoo Elina Ylikoski.

Ylikoskelle Yritystehtaan toimitusjohtajan työ näyttäytyy digitaaliselle ja verkostoituneelle työkulttuurille tyypillisenä tehtävänä. Perheen yhteinen koti pysyy Espoossa, mutta kakkosasunto Jyväskylästä on jo mietinnässä.

- Tästä alkaa jännittävä seikkailu kahden kodin arjen ja perheen vapaa-ajan, konkreettisen junailun sekä etä- ja läsnätyön yhteensovittamisen osalta. Koska mieheni ja koko muu perhe näyttää tälle ratkaisulle vihreää valoa ja olen Humakin digikampuksen myötä jo hyvin harjaantunut monimuotoiseen, valtakunnalliseen työskentelyyn, lähden luottavaisin mielin kehittämään tiimini kanssa fiksuja tapoja tehdä töitä useilla paikkakunnilla, niiden välillä ja verkossa. Odotan jo innolla kohtaamisia junassa Helsingin ja Jyväskylän välillä, Ylikoski jatkaa.

Jyväskylän Yritystehdas Oy on perustettu ja rekisteröity joulukuussa 2017. Yhtiölle on haettu aputoiminimeä, joka on valittu nimikilpailun perusteella. Nimi julkistetaan asian edetessä ja yhtiön uusi brändi rakennetaan uuden nimen ympärille. Myös yhtiön tulevia toimitilavaihtoehtoja kartoitetaan parhaillaan.

Lisätietoja:

Jyväskylän Yritystehdas Oy
Hallituksen puheenjohtaja Risto Kovala, puh. 050 365 0012, risto.kovala(at)jkl.fi

Toimitusjohtaja Elina Ylikoski, puh. 040 550 9393, elina.oy(at)gmail.com
https://www.linkedin.com/in/elinaoksanenylikoski/
https://twitter.com/ElinaOY
http://pieceofmonday.blogspot.fi/

Jyväskylän Yritystehdas Oy on Jyväskylän kaupungin sekä oppilaitosten Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhteinen palveluyhtiö. Yhtiön tarkoituksena on auttaa, aktivoida ja valmentaa opiskelijoita, henkilökuntaa sekä tutkijoita yrittäjyyteen, luoda edellytyksiä aloitteleville yrityksille ja tukea startup-yritysten kasvua Jyväskylän seudulla.

Suvi Vuojolainen
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun