Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Yrittäjyyden muutokset -paneelikeskustelu BusinessJyväskylän joulupuurolla
19.12.2017

Yrittäjyyden muutokset -paneelikeskustelu BusinessJyväskylän joulupuurolla

BusinessJyväskylän joulupuurotilaisuudessa pohdittiin yrittäjyyden muutostrendejä. Keskustelussa esiin nousivat tekoäly, robotiikka ja lohkoketjuteknologia. Paneelinvetäjä Kerttu Pylvänäinen Keski-Suomen Yrittäjiltä mainitsi, että jopa 40 prosenttia töistä tullaan jatkossa siirtämään robottien hoidettavaksi. Sarjayrittäjä, bisnesenkeli Lennu Keinänen kertoi, että tekoäly on jo tänä päivänä käytössä esimerkiksi johtoryhmätyöskentelyssä. Esimerkkinä hän mainitsi, että eräässä IT-alan yrityksessä tekoäly tuottaa pyydettäessä dataa esimerkiksi markkinointikampanjan tuottavuudesta tai yrityksen kustannuksista reaaliaikaisesti.

Yrityspaneeli

Vuoden yrityskummiksi valittu Arvo Keräjärvi sanoi, että yhdestä työstä ei luovuta ja se on myynti. Keräjärvi muistutti, että Suomessa myyntiä on vaan tehty moniin muihin maailman kolkkiin verrattuna hyvin lyhyen aikaa, minkä vuoksi suomalaisilla on siinä paljon opittavaa. Keräjärvi nosti esiin myös yrittäjien kovan työtahdin tänä päivänä. Hänen mielestään töitä tehdään paljon ja fiksusti ja sitä on jatkettava, jotta hyvä vire taloudessa säilytetään tulevaisuudessakin.

Yrittäjiltä kysyttiin, mistä saavutuksesta he ovat erityisen ylpeitä kuluneen vuoden aikana. Yöpuuyhtiön yrittäjä Katriina Pilppula kertoi olevansa ylpeä saamastaan Vuoden naisyrittäjä-tunnustuksesta sekä Yöpuun merkittävästä laajennuksesta, mikä on tarkoittanut henkilöstömäärän tuplaamista ja uuden hotellin avaamista. Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen nosti saavutuksena esiin onnistuneen yrityskummitoiminnan käynnistämisen Keski-Suomen Yrittäjien siipien suojassa. Timo Koivisto piti parhaana onnistumisena sitä, että kaupungin talous on kolmatta vuotta tasapainossa.

Ensi vuodelle toivottiin hyvää meininkiä ja positiivisen viestin viemistä Jyväskylästä ja Keski-Suomesta. Olemme siinä tilanteessa, että työvoimapula useammalla alalla on pian todellisuutta ja silloin tarvitsemme Jyväskylään lisää osaajia. On tärkeää, että kaupunki on houkutteleva täällä opiskeleville nuorille kuin mahdollista muuttoa pohtiville.

Teksti ja kuva: Taija Lappeteläinen

Taija Lappeteläinen
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun