Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Future City Challenge kick off tilaisuus 22.11.
20.11.2017

Kutsu: Tervetuloa Future City Challengen Jyväskylän kick-off-tilaisuuteen keskiviikkona 22.11.

Aika: 8.30-12
Paikka: Jyväskylän yliopisto, Agora, Mattilanniemi 2 ja Startup Saunan Urban Mill, Betonimiehenkuja 3 E, Espoo (etäyhteys)

Tilaisuudessa esitellään tarkemmin Jyväskylän kaupungin kaupunkihaasteet ja kerrotaan kilpailun tavoitteista ja käytännön toteutuksesta. Jyväskylän kaupungin lisäksi kilpailussa on mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu ja Tampere.

Jyväskylän kaupunki on mukana IBM:n, Digitan ja Etteplanin yhteistyössä järjestämässä Future City Challenge -kilpailussa, jonka tavoitteena on suunnitella uusia innovatiivisia ratkaisuja ja sovelluksia kaupunkilaisten arkipäivää helpottamaan. Kilpailu on suunnattu yrityksille, startupeille ja opiskelijoille, joita kiinnostaa uusien digitaalisten kaupunkiratkaisujen löytäminen ja kaupunkihaasteiden ratkaiseminen. Osallistujat pääsevät käsiksi kaupunkien avoimeen dataan Etteplanin IoT-asiantuntijaorganisaation tuella. Digita tarjoaa maan kattavan LoRaWAN-teknologiaan perustuvan IoT-verkkonsa ja IBM Cloud -innovaatioalustan, joka sisältä mm. IBM Watson -tekoälyn ja IoT-alustan. Näin kilpailijoilla on käytössä uusimmat työkalut, tarvittavat resurssit ja projektitiimin tuki.

Jyväskylän kaupunkihaasteet

1. Kadunvarsipysäköinnin käyttöaste
Onko Yliopistonkadulla pysäköintitilaa, kun lapsi pitäisi viedä puheterapiaan? Mistä tämän voisi nähdä etukäteen? Ovatko pysäköintipaikat oikeasti aina täynnä?

2. Joukkoistaminen – ihmisten käyttäytyminen ja liikkuminen kaupunkiympäristössä
Mihin kohtaan kävelykatua ihmisiä kerääntyy, mihinkin aikaan viikkoa ja vuorokautta? Miten tätä voisi arvioida (esim. puhelinverkko, bluetooth, kamerat)?

3. Viheralueiden, liikuntapaikkojen, yleisten tilojen ja tapahtumien henkilömäärien reaaliaikainen seuranta
Kuinka paljon ihmisiä liikkuu missäkin? Onko esim. kuntosalilla, uimahallilla tai Harjun koiranulkoilutuslenkillä ruuhkaa? Voisiko tätä jotenkin ennakoida ennusteiden ja reaaliaikaisen seurannan kautta, jotta voisit vaikka itse välttää ruuhkat?

4. Ympäristömuuttujien kuten esimerkiksi melun, valaistuksen ja kosteuden mittaaminen ja tiedon välittäminen
Millaiset olosuhteet ovat vaikkapa kävelykadulla tai lähiliikuntapaikan lähistöllä? Onko valaistus oikealla tasolla? Onko havainnoitavissa normaalista poikkeavaa ääntä (esim. mopojengi tai mellakka)? Voiko vaikkapa liukkautta arvioida kosteuden ja valon heijastumisen avulla?

Jyväskylän kaupunki palkitsee parhaaksi valitsemansa Future City Challenge Jyväskylän kaupunkihaasteen ratkaisun 6000 € rahapalkinnolla. Vaihtoehtoisesti palkinto voi olla esitetyn ratkaisun pilotointitoteutus. Lisäksi voittajatiimille voidaan tarjota yritystoiminnan sparrausta Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön asiantuntijoilta ja apua toimitilojen osalta.

Koko kilpailun voittaja saa mahdollisuuden esitellä ratkaisuaan IBM:n suurimmassa asiakas- ja kumppanitapahtumassa syksyllä 2018 ja voittajatiimi saa alustakapasiteetin ja palvelut kehityskäyttöön seuraavaksi vuodeksi.

Lisätietoa Future City Challengen sivustolta www.futurecitychallenge.fi ja yhteyshenkilöltämme:

Mika Kataikko, Jyväskylän kaupunki/elinkeinoyksikkö
p. 050 526 8622
Mika.Kataikko(at)jkl.fi

Pekka Piippa
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun