Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Jyväskylän seudun vuoden 2017 Matkailun tunnustuspalkinto Ravintola Harmoonin ja Taulun Kartanon yrittäjäpariskunta Riitta ja Jyrki Halttuselle
18.10.2017

Jyväskylän seudun vuoden 2017 Matkailun tunnustuspalkinto Ravintola Harmoonin ja Taulun Kartanon yrittäjäpariskunta Riitta ja Jyrki Halttuselle

Matkailun tunnustuspalkinto 2017 on myönnetty Arts & Crafts Restaurants Oy:tä luotsaavalle yrittäjäpariskunta Riitta ja Jyrki Halttuselle. Keskisuomalaiseen perheyritykseen kuuluu Toivakkaan vuonna 2002 perustettu Taulun Kartano ja keväällä 2014 Jyväskylän keskustaan entisen Halosen Harmoonitehtaan tiloihin avattu Harmooni. Vuosittain jaettava tunnustuspalkinto luovutettiin saajalleen tiistai-iltana 17.10. klo 18.00 alkaneessa Matkailuillassa, Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Palkinnon myöntämisellä halutaan nostaa vuosittain esiin henkilöitä, toimijoita tai tapahtumia, jotka omalla toiminnallaan edesauttavat matkailun kehittymistä Jyväskylän seudulla ja vievät eteenpäin seudun matkailuyhteistyötä. Tunnustuksen myöntänyt Visit Jyväskylän työryhmä luonnehtii Riitta ja Jyrki Halttusta rohkeiksi, innovatiivisiksi ja taitaviksi yrittäjiksi, jotka ovat ymmärtäneet verkostoyhteistyön merkityksen ja hyödyntäneet ilahduttavalla tavalla Jyväskylän seudun matkailualueen yhteisiä teemoja ja painopisteitä oman toiminnan kehittämisessä. Paikallisen historian ja tarinoiden sitominen osaksi laadukasta lähiruoka- ja majoituskonseptia, aktiivinen rooli verkostoyhteistyössä, määrätietoinen tuotteistustyö erityisesti hyvinvointi- ja ruokamatkailussa sekä kansainvälisten matkailijoiden tavoittelu osaksi pysyvää asiakaskuntaa ovat esimerkkejä ansiokkaasta toiminnasta.

”Moottorisahalla isot linjat”

Jyrki Halttunen on innostuneen ilahtunut tunnustuksesta.
– Kyllä tässä on aika otettu olo, että tekemäämme työtä arvostetaan tällä tavalla. Meillä on pitkä tie takana. Tämän hetkiseen tilanteeseen on tarvittu myös paljon muita toimijoita ja verkostoja, joissa olemme halunneet itse toimia aktiivisesti mukana. Uskomme kollektiiviseen tekemiseen ennemmin kuin yksin puurtamiseen, Halttunen toteaa.

Kaiken toiminnan lähtökohtana Halttusilla on ollut vanhan rakennuskannan pelastaminen, sitten oikeanlaisen toiminnan sovittaminen pieteetillä remontoituun kiinteistöön ja lopulta näiden upeiden kohteiden avaaminen yleisön käyttöön. Toiminnan tärkeimmiksi kulmakiviksi Halttunen mainitseekin miljöön merkityksen, lähiruoan ja siihen kuuluvat verkostot sekä palvelukonseptin haastamisen ja oman tyylin löytämisen. Myös henkilöstöllä on tärkeä rooli – vastuuta halutaan jakaa ja auttaa ihmisiä toimimaan omassa toimessaan mahdollisimman hyvin.
– Täällä saa ja kuulukin laittaa oma persoona ja verbaliikka peliin. Lisäksi kielitaito on meillä palvelutehtävissä toimiville tärkeä asia, Halttunen toteaa.

Alun perin sosiaalialan koulutuspohjalta yrittäjiksi ryhtyneen pariskunnan keskinäinen työnjako on ollut Halttusen mukaan aina selvä:
– Kun minä olen ensin vähän moottorisahalla veistänyt linjoja, niin Riitta on voinut aloittaa sisustamisen ja viimeistellä työn. Sama työnjako suuremmista linjoista ja tarkkuutta vaativista tehtävistä on toiminut myös rakennusvaiheen jälkeen.

Teemakokonaisuuksia, tapahtumia, ruokamatkailua ja kansainvälisyyttä

Arts & Crafts Restaurants Oy haluaa kehittyä myös jatkossa ja tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu muun muassa Harmoonin majoituskapasiteetin lisääminen, erilaiset projektit Toivakan suunnalla, liikevaihdon kasvattaminen, panostaminen myyntiin ja markkinointiin sekä erilaisten teemallisten ruokailukonseptien toteuttaminen. Merkittävä osa kohteiden nykyisestä asiakaskunnasta muodostuu erilaisista yritys- ja juhlavierasasiakkaista sekä päivittäisasiakkaista, mutta yksittäiset matkailijat ja matkailijaryhmät ovat jatkossa yhä tärkeämmässä roolissa.

Halttunen pitää tärkeänä säännöllisen asiakasvirran näkökulmasta ympärivuotisen tapahtumatoiminnan kehittämistä ja uskoo vahvasti alueen ruokamatkailun mahdollisuuksiin osana hyvinvointimatkailua. Kaiken ytimessä on hyvä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Halttusella on myös toive muille matkailutoimijoille:
–Täytetään yhdessä tämä kaupunki ja maa matkailijoilla. On tärkeää avata ovia kansainvälisille matkanjärjestäjä- ja mediavieraille. Sitä kautta se charter-koneellinenkin joku päivä Tikkakoskelle vielä laskeutuu, uskoo Halttunen.

Lisätietoja:
Susanne Sarvilinna, markkinointipäällikkö, Visit Jyväskylä
p. 0400 885 786, susanne.sarvilinna[at]jkl.fi

Jyrki Halttunen, yrittäjä, Arts & Crafts Restaurants Oy (Taulun Kartano ja Harmooni)
p. 044 088 4591, jyrki[at]acravintolat.fi

Mikael Ratschinskij
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun