Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Startup-ideointiohjelma hakee mukaan yrittäjyydestä ja innovoinnista kiinnostuneita
24.8.2017

Startup-ideointiohjelma hakee mukaan yrittäjyydestä ja innovoinnista kiinnostuneita

Yrittäjyys sekä opiskelu ovat merkittävä osa Jyväskylän toimintaa. Discovery Tuesdayn tavoitteena on saattaa yhteen yrittäjyyden asiantuntijat ja alan tulevaisuuden lupaukset.

Discovery Tuesday on viisi viikkoa kestävä ohjelma, jossa startup-kulttuurista ja yrittäjyydestä kiinnostuneet ihmiset pääsevät kehittämään ja jalostamaan omia ideoitaan yrittäjäkonkareiden avustuksella. Ohjelma sisältää viisi tapaamiskertaa Jyväskylän Yritystehtaalla – tapaamisia on joka tiistai 12.9.–10.10.2017. Toisen, kolmannen ja neljännen tapaamiskerran alustuksista vastaavat ”supercoachit”, joista on jo julkaistu sarjayrittäjät ja startup-sijoittajat Inka Mero ja Henrietta Kekäläinen. Viimeinen kerta huipentuu Jyväskylän kaupungintalolle juhlalliseen tilaisuuteen, jossa tiimit pääsevät pitchaamaan omat ideansa raadille, jossa on mukana muun muassa kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylä on otollinen paikka ohjelman järjestämiseen, sillä kaupungissa on reippaasti yli 20 000 korkeakouluopiskelijaa sekä usean eri alan yrittäjiä. Niin yrittäjillä kuin opiskelijoilla on paljon annettavaa toisilleen, sillä alalla olleet voivat jakaa kokemuksiaan ja vinkkejään jokapäiväisestä arjesta, kun taas alalle vasta pyrkivillä on tarjota tuoreita lähestymistapoja ja täysin uudenlaisia ideoita. Tällaista vuoropuhelua ja ajatusten vaihtoa usein jarruttaa kuitenkin se, että kunnollisia kohtaamispaikkoja ei ole tarpeeksi tarjolla. Ohjelman tavoitteena on toimia matalan kynnyksen ponnahduslautana kaikille niille, jotka haluavat verkostoitua ja innovoida yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Ainutlaatuista on tiivis yhteistyö ideoita hautovien ja kokeneiden yrittäjien välillä

Discovery Tuesdayn avulla halutaan tarjota mahdollisimman poikkitieteellinen tapahtuma kaikille yrittäjyydestä ja startup-kulttuurista kiinnostuneille opiskelijoille sekä jo valmistuneille henkilöille. Hakijoiden joukosta pyritään valitsemaan monimuotoinen osallistujakattaus, jotta tiimien kesken, kuin tiimien sisälläkin, saataisiin aikaan mahdollisimman erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja kehitettäviä liikeideoita kohtaan.

Discovery Tuesdayn kaltaisia tapahtumia ei Jyväskylästä löydy, vaikka kaupungissa järjestetään paljon yrittäjähenkisiä ja yrittäjyyttä tukevia tilaisuuksia. Valmennusohjelma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden lähteä toteuttamaan joko omaa tai muiden kanssa suunniteltua startup-ideaa konkreettisesti askel askeleelta eteenpäin. Esimerkiksi yliopistolla tai ammattikorkeakoululla ei ole tarjota opiskelijoille täysin vastaavanlaisia kursseja yrittäjyydestä, sillä oppilaitosten kurssit sitovat mukaan yleensä muutaman kuukauden ajanjaksoiksi. Discovery Tuesday on tässäkin mielessä siis houkutteleva niin opiskeleville, työttömille kuin työssäkäyville henkilöille, sillä ohjelma kestää vain viisi viikkoa, jonka aikana tavataan kerran viikossa. Osallistuminen on myös maksutonta.

Kenenkään ei tarvitse tehdä päätöksiä tai punnita vaihtoehtoja yksin, vaan kaikki työ tehdään yhdessä oman tiimin ja tiimikohtaisen mentorin kanssa. Mentorien ja supercoachien avulla pidetään ohjelman aikana huoli siitä, että prosessin taustalla on koko ajan ammattitaitoinen henkilö opastamassa ja ohjaamassa idean etenemistä oikeaan suuntaan. Kenelläkään ei tarvitse olla etukäteen valmista ideaa tai ideaa ollenkaan hakiessaan ohjelmaan mukaan, sillä tarkoituksena on tarjota erilaisia työkaluja, oppeja ja neuvoja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Discovery Tuesday on Jyväskylä Entrepreneurship Society ry:n ja Jyväskylän Yritystehtaan yhteistyössä luotsaama hanke.

Jos kiinnostuit niin hae mukaan viimeistään 3.9.2017 kello 17 osoitteessa www.discoverytuesday.com tai kysy lisää infoa Facebook-sivuillamme tai sähköpostiosoitteesta discoverytuesday[at]jkles.fi.

Lisätietoja:
Jani Rutanen, 045 6755 339, jani[at]jkles.fi Projektipäällikkö Jyväskylä Entrepreneurship Society ry

Pekka Piippa
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun