Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Uusi yhtiö edistämään yrittäjyyttä Jyväskylässä
21.8.2017

Uusi yhtiö edistämään yrittäjyyttä Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ovat perustamassa yhteistä yhtiötä tukemaan yrittäjyyttä ja yrittäjyyteen liittyvää koulutusta.

Oppilaitokset ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä yrittäjyyden edistämiseksi ja ovat mm. laatineet vuonna 2013 yhteisen yrittäjyysstrategian. Yritystehtaan Ideasta Kasvuun -hankkeen ja oppilaitosten EduFutura-yhteistyön myötä on syntynyt yhä enemmän tarvetta yrittäjyyteen liittyvän osapuolten välisen yhteistyön syventämiselle sekä selkeän toimintamallin luomiselle sitä varten.

Perustettava yhtiö mahdollistaa omistajiensa yrittäjyyteen liittyvien toimintojen keskittämisen, toimintojen selkeyttämisen, päällekkäisyyksien poistamisen, resurssien tehokkaan hyödyntämisen sekä monialaisten yritystiimien kokoamisen. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Generaattorin toiminta ja palvelumallit siirtyvät perustettavalle yhtiölle. Kaupungin palvelut aloittaville yrityksille sekä Ideasta kasvuun -hankkeen parhaat toimintamallit auttavat synnyttämään vilkkaan ja aktiivisen start up –ekosysteemin yhdessä oppilaitosten osaamisen ja opiskelijoiden kanssa.

Uusi yhtiö auttaa, aktivoi ja valmentaa opiskelijoita ja tutkijoita yrittäjyyteen, luo edellytyksiä aloittaville yrityksille ja tukee start up -yritysten kasvua Jyväskylässä. Yhtiö tarjoaa alkavan yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen liittyvää valmennusta, koulutusta, erilaisia yrityshautomopalveluja sekä innovaatiotoimintaa ja opiskelijoiden työllistymistä edistäviä palveluja.

Tavoitteena on tehdä yhtiöstä innovatiivinen ja näkyvä alansa toimija sekä luoda sille vahvat suhteet talouselämään ja muihin alan toimijoihin. Uudenlainen toimintamalli Suomessa luo entistä parempia edellytyksiä yrittäjyyden syntymiselle sekä vahvistaa alueellista osaamiskeskittymää. Yhtiön palveluita tulevat käyttämään tuhannet opiskelijat ja yrittämisestä kiinnostuneet.

Yhtiön perustamista esitetään Jyväskylän kaupunginhallituksen ja oppilaitosten hallitusten hyväksyttäväksi lähiviikkoina: kaupunginhallitus 28.8., ammattikorkeakoulun hallitus 28.8., yliopiston hallitus 5.9. ja koulutuskuntayhtymän hallitus 15.9.

Yhtiön toiminnan on suunniteltu käynnistyvän kuluvan vuoden syyskuussa. Yhtiön toimitusjohtajan rekrytointi käynnistyy välittömästi, kun yhtiön perustaminen on hyväksytty. Perustajaosakkaiden neuvonantajana yrityksen toiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä toimii Suomen Yrityskehitys Oy, josta hankkeen päävastuullisina ovat toimitusjohtaja Jukka Lassila sekä Senior Advisorit Kari Muhli ja Marko Sorri.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, p. 040 6800 215
Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen, p. 0400 644 913
Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski, p. 040 341 5100
Jyväskylän kaupunki, elinkeino- ja työllisyyspalvelujen johtaja, hankejohtaja Anne Sandelin, p. 040 581 9958
Suomen Yrityskehitys Oy, toimitusjohtaja Jukka Lassila, p. 050 1810

Liite: Uusi yhtiö perusteilla Jyväskylään edistämään yrittäjyyttä -esitys

Pekka Piippa
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun