Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Markkinoinnin ja myynnin kehittämiselle edelleen suuri tarve jyväskyläläisillä PK-yrityksillä – Jyväskylän kaupungin yrityspalveluseteli myönnetty 38 yritykselle
3.6.2019

ihmisia kokouksessa

Markkinoinnin ja myynnin kehittämiselle edelleen suuri tarve jyväskyläläisillä PK-yrityksillä – Jyväskylän kaupungin yrityspalveluseteli myönnetty 38 yritykselle

Jyväskyläläiset pk-yritykset ovat hakeneet Jyväskylän kaupungin yrityspalveluseteliä yrityksensä myynnin, markkinoinnin, strategian ja johtamisen tai kansainvälistymisen tukemiseen kevään 2019 yrityspalvelusetelikierroksella. Tänä vuonna yrityspalveluseteliä haki 131 yritystä ja se myönnettiin 38 yritykselle. Haetuin kategoria oli myynti ja markkinointi, jopa 83% hakemuksista kohdentui yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Yrityspalvelusetelin hakemusten laatu ja setelin hakijajoukko oli tänä vuonna vaihteleva. Kaiken kaikkiaan yrityspalveluseteliä haettiin 131 kappaletta ja seteli myönnettiin 38 yritykselle. Seteliä hakeneet yritykset edustivat useita toimialoja, yksinyrittäjistä useita miljoonia liikevaihtoa tekeviin kasvuyrityksiin. Hakeneiden yritysten keski-ikä oli noin seitsemän vuotta ja suurin osa hakemuksista tuli 1-7 vuoden ajan toimineilta yrityksiltä. Määrällisesti eniten hakemuksia tuli ohjelmistojen suunnitteluun ja valmistukseen (11%) sekä liikkeenjohdon konsultointiin liittyviltä toimialoilta (10%).

Suurin osa hakemuksista kohdentui myynnin ja markkinoinnin kategoriaan, johon tuli hakemuksia 83% yrityksistä. Strategian ja johtamisen kategoriaan kohdentui 11% ja kansainvälistymisen kategoriaan 6% hakemuksista. Hakemukset kävi läpi elinkeinoyksikön asiantuntijaraati, joka pisteytti hakemukset ja arvioi ne keskenään käyttäen kriteereinä setelin tarvetta, yrityksen kasvupotentiaalia ja setelin käytön kohdentumista.

- Kriteereissä painotettiin yrityksen kilpailuetua, tulevaisuuden kasvupotentiaalia sekä setelin käyttösuunnitelmia. Setelihakemuksissa yllätti, että monissa suurissakin yrityksissä ei ole mietitty pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti markkinoinnin ja viestinnän kehittämistä. Tämä on harmillista siksi, että kaikki tutkimukset kertovat siitä, että ammattimaisen markkinoinnin suunnittelun ja toteuttamisen puute on monilla yrityksillä merkittävä kasvun ja kehittymisen este. Toivommekin nyt, että yrityspalveluseteli toimisi monessa yrityksessä ammattimaisen markkinoinnin pitkäjänteisen kehittämisen lähtölaukauksena, kertoo yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylästä.

Kaikille hakemuksen lähettäneille yrityksille ilmoitetaan setelin myöntämisestä. Myöntämis-päätöksen yhteydessä yritykset saavat tarkemmat toimintaohjeet setelin käyttöönottamisesta. Yrityspalveluseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämishetkestä lähtien. Setelin saatuaan yritys valitsee kehittämistoiminnalleen palveluntuottajan sähköisestä palse.fi -palvelutuottaja-järjestelmästä. Hyväksyttyjä palveluntuottajia on palse.fi portaalissa mukana reilut 50. Lisäksi kartoitetaan palveluntuottajien kokemuksia yrityspalvelusetelistä, hakuprosessista sekä ideoita mahdollisiin uusiin yrityspalveluseteli kategorioihin.

Yrityspalveluseteli on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän palvelu jyväskyläläisille kasvu- ja kehittämishaluisille yrityksille ja yrittäjille, joiden yritys tai toimipaikka sijaitsee Jyväskylän kaupungin alueella. Yrityspalvelusetelillä kannustetaan yrityksiä hyödyntämään erilaisia asiantuntijapalveluita ja kehittämään toimintaansa systemaattisesti. Kevään 2019 yrityspalveluseteliä myönnetään yhteensä noin 150 000 euron arvosta. Yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 5.000 euroa. Seteleissä on 20 %:n omavastuu.

Yrityspalveluseteli myönnetään seuraaville yrityksille:

27 Crags Oy, Myynti ja markkinointi
7 Veljestä rakentaja Oy, Myynti ja markkinointi
Adafy Oy, Myynti ja markkinointi
Bitcomp Oy, Myynti ja markkinointi
Growth Hacking Partners Oy, Myynti ja markkinointi
Hidden Factor Oy, Myynti ja markkinointi
Ideaosuuskunta Aito, Myynti ja markkinointi
Induco Oy, Myynti ja markkinointi
JJP-työ Oy, Myynti ja markkinointi
Jyväskylä Indoor Karting Center Oy, Myynti ja markkinointi
K2 Turvapalvelut Oy, Myynti ja markkinointi
Laajis Oy, Myynti ja markkinointi
Lainec Oy, Myynti ja markkinointi
Laive Oy, Myynti ja markkinointi
Lämpökarhu Oy, Myynti ja markkinointi
Midare Oy, Myynti ja markkinointi
Midas Entertainment Oy, Myynti ja markkinointi
Mikan & Anssin Autohuolto Oy, Myynti ja markkinointi
MJ Optima-Sport Oy, Myynti ja markkinointi
ProMet Oy, Myynti ja markkinointi
Puustikki Oy, Myynti ja markkinointi
Ready Set Pole Oy, Myynti ja markkinointi
Resilio Oy, Myynti ja markkinointi
Silmu Software Oy, Myynti ja markkinointi
Technosmart Oy, Myynti ja markkinointi
Teeleidi Oy, Myynti ja markkinointi
Tikkasec Oy, Myynti ja markkinointi
VRT Finland Oy, Myynti ja markkinointi
Aava & Bang Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen
Arktinen Taivas Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen
Flashnode Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen
Jääskelä Innovation Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen
Mainospalvelu A. Laitinen Ky, Yrityksen strategia ja johtaminen
Synesa Solutions Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen
Paahtimo Papu Oy, Kansainvälistyminen
Taction Enterprises Oy, Kansainvälistyminen
Valu Mobile Oy, Kansainvälistyminen
Wesentra Oy, Kansainvälistyminen

Lisätiedot:
Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 050 365 0012, risto.kovala@jyvaskyla.fi

Lisätietoa yrityspalvelusetelistä löydät verkkosivuilta:
http://businessjyvaskyla.fi/palvelut/yrityspalveluseteli

Taija Lappeteläinen
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun