Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Jyväskyläläinen Memorandum matkalla Yhdysvaltoihin
8.3.2019

Jyväskyläläinen Memorandum matkalla Yhdysvaltoihin

New Yorkissa 14.3. järjestettävässä Nordic VR Night -tapahtumassa on mukana jyväskyläläinen Memorandum Unlimited Oy. Pohjoismaisia virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja sekatodellisuuden yrityksiä esiin nostava tapahtuma on lähtölaukaus Memorandumin kansainvälistymiselle.
– Saimme järjestäjiltä kutsun tulla esittelemään toimintaamme ja tuotteitamme. Olemme siellä aika kovassa seurassa, siellä on paljon tunnettuja alan yrityksiä sekä muun muassa New Yorkin suurimpien museoiden edustajia, it-teollisuuden edustajia, sijoittajatahoja ja brändien edustajia, kertoo toimitusjohtaja Elina Rauhala Memorandum Unlimited Oy:stä.
Memorandum Unlimited on historia- ja kulttuurikohteiden sovellustuotantoon keskittynyt yritys. Yrityksessä osaamisensa yhdistävät humanistisen alan asiantuntijat ja pelialan ammattilaiset. Näin syvällinen kulttuurikentän ja -aineistojen tuntemus ja pedagogiikka yhdistyy innovatiiviseen, ammattitaitoiseen tekniseen toteutukseen.
– Tuomme historian kaikkien ulottuville suoraan älypuhelimeen. Toimintaamme lähtökohtana on laadukas sisältöpainotteinen sovellustuotanto, jossa teknologian tehtävänä on tuoda uudenlaista syvyyttä ja elämyksellisyyttä kulttuuri- ja historia-aineistoihin pohjautuvalle sisällölle.

Alvar Aalto teema kiinnostaa

– Mehän ollaan täällä Pohjoismaissa aika pitkällä verrattuna moniin muihin alueisiin tässä tämän teknologian hyödyntämisessä. Tämä New Yorkin tapahtuma on meille hyvä mahdollisuus päästä testaamaan Yhdysvalloissa tuotteiden käytettävyyttä ja markkinaa.
Memorandum esittelee tapahtumassa messuosastollaan Alvar Aalto -teemaa järjestäjän pyynnöstä. Se sopii hyvin, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun New Yorkin maailmannäyttelyssä ensi kertaa esiteltiin Alvar Aallon suunnittelemaa Suomen messuosastoa.
– Olemme hyödyntäneet tuon maailmannäyttelyn teemaa niin sanotussa näkymättömässä messuosastossamme, jonka teknologia tekee näkyväksi. Mukana on esimerkiksi Aallon huonekaluja, joita voi tarkastella AR-teknologian (augmented reality eli lisätty todellisuus) avulla. Toteutukset tulevat esille myös Discover Jyväskylä -sovellukseen Alvar Aalto -museon yhteyteen, Rauhala kertoo.
Alvar Aalto -sisältöä on rakennettu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Elina Rauhala, Memorandum Unlimited Oy, www.memorandum.fi, p. 040 729 6505,elina.rauhala[at]memorandum.fi

Mikael Ratschinskij
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun