Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » 11 yritystä laajensi Jyväskylään sijoittumispalveluiden kautta vuonna 2018
17.1.2019

11 yritystä laajensi Jyväskylään sijoittumispalveluiden kautta vuonna 2018

Business Jyväskylän sijoittumispalvelut auttoivat 11 yritystä laajentamaan liiketoimintaansa Jyväskylään vuoden 2018 aikana. Työ poiki noin 80 uutta työpaikkaa ja toi Jyväskylään 4,1 miljoonan euron edestä uusia investointeja.

Vuoden 2018 aikana yritysten sijoittumispalveluiden aktiivisen työn tuloksena 11 yritystä teki sijoittumispäätöksen Jyväskylään. Sijoittuneisiin yrityksiin syntyi välittömästi yhteensä 70 – 92 uutta työpaikkaa yritysten sesongeista riippuen.

”Kun yritykset asettuvat tänne ja ryhtyvät hommiin, työpaikkojen määrä yleensä lisääntyy yrityksestä riippuen useilla, kymmenilläkin työntekijöillä sijoittumista seuraavien vuosien aikana. Usein myös toimitilaneliöiden tarve kasvaa toiminnan ja uusien rekrytointien myötä, eli vaikutukset talouteen tapahtuvat lähes poikkeuksetta pitkällä aikajänteellä”, kertoo sijoittumispalveluiden johtaja Harri Heinänen. Lutakko jarvelta

Business Jyväskylän sijoittumispalvelut houkuttelee uusia investointeja ja yrityssijoittumisia Jyväskylään ympäri Suomen Keski-Suomen maakunnan ulkopuolelta. Kohderyhmänä ovat kasvuyritykset toimialasta riippumatta. Yrityksiä lähestytään erilaisin markkinointiviestinnän keinoin, joista yksi on messuilla ja tapahtumissa tapahtuvat kohtaamiset. Kaikki sijoittumisesta kiinnostuneet kasvuyritykset tavataan yhteydenoton jälkeen kasvotusten. Tapaamisissa keskustellaan luottamuksellisesti laajentumisen tarpeista ja tarjotaan apua laajentumisen tueksi.

”Jyväskylä kiinnostaa kasvuyrittäjiä kovasti. Meillä on Jyväskylässä hyvä vauhti taloudessa edelleen ja toteutuneiden sijoittumistenkin määrä on ilahduttavan hyvä. Uudet yritykset täydentävät jo entisestään hyvää palvelutarjontaa kaupungissamme. Pyrimme edelleen samaan vauhtiin tulevaisuudessa ja teemme töitä lujasti, jotta uusia sijoittumisia saadaan tänäkin vuonna ja että jo tänne sijoittuneet menestyvät liiketoiminnassaan”, Harri Heinänen jatkaa.

GrenkeLeasing Oy halusi lähelle jälleenmyyjiä

Yksi Jyväskylään vuonna 2018 sijoittuneista yrityksistä on GrenkeLeasing Oy, joka on Euroopan markkinajohtaja IT-leasing-palvelualalla. Grenke on itsenäinen rahoitusyhtiö. Yhtiö rahoittaa IT-laitteita sekä standardiohjelmistoja ja tarjoaa niitä loppuasiakkaille jälleenmyyjien kautta. Toimipisteitä yhtiöllä on 30 maassa yhteensä 118. Jyväskylässä GrenkeLeasing Oy aloitti toukokuussa 2018.

”Sijoittuminen Jyväskylään on sujunut erittäin hyvin ja strategiamme mukaisesti. Haluamme olla fyysisesti lähellä jälleenmyyjiä ja palvella heitä henkilökohtaisesti ja nopeasti. Se onnistuu käytännössä ainoastaan silloin, kun sijaitsee alueella. Jyväskylä on yksi meidän suurista markkina-alueista Oulun, Turun ja pääkau-punkiseudun lisäksi. Pääkonttorimme sijaitsee Vantaalla. Tavoitteenamme on ollut ylläpitää ja lisätä jälleenmyyjäkantaa ja siinä on onnistuttu hyvin. Myynnillistä kasvua on saatu aikaan vajaan vuoden läsnäolon aikana”, kertoo Riku Jokela, GrenkeLeasing Oy:n toimitusjohtaja.

”Sijoittumiseen saimme proaktiivisesti apua Business Jyväskylän sijoittumispalveluilta. Harri Heinänen tuli tapaamaan meitä henkilökohtaisesti Vantaalle ja kertoi muun muassa Jyväskylästä talousalueena ja millaisia toimitila- ja toimipaikkavaihtoehtoja kaupungista löytyy, minkä lisäksi hän avasi verkostoja ja kontakteja. Näitä tietoja olemme käyttäneet hyödyksi sijoittumisessa Jyväskylään”, Riku Jokela jatkaa.

Yhteistyöverkosto auttaa

Sijoittumisissa yhteistyötä tehdään usein monien eri tahojen kanssa, jotta kaupunkiin tulo olisi uudelle yrittäjälle mahdollisimman vaivatonta ja kaikki tarvittavat asiat toimitiloista työntekijöihin löytyisivät toiminnan käynnistämiseksi. Yksi tärkeä yhteistyökumppani Business Jyväskylälle on TE- toimiston yritys- ja työnantajapalvelut, joiden asiantuntijoiden kanssa etsitään tarvittaessa osaavaa työvoimaa uusille yrityksille.

”Teemme tiiviisti yhteistyötä, jotta Jyväskylään tuleville yrityksille löydettäisiin sopivia työntekijöitä liiketoiminnan käynnistämiseksi. Keskustelemme aina yrityskohtaisesti, millä palveluilla voimme heitä parhaiten tukea. Olemme esimerkiksi muotoilleet työpaikkailmoituksia ja räätälöineet Miitti-tilaisuuksia, joissa työnantaja on voinut jo etukäteen kohdata potentiaalista työvoimaa ja kertoa yrityksestään. Toimeen tartutaan heti ja siitä olemmekin saaneet yrityksiltä hyvää palautetta. Työvoimaa on tähän saakka löydetty onnistuneesti kaupunkiin sijoittumispäätöksen tehneille yrityksille. Olemme myös kouluttaneet RekryKoulutuksen avulla uusia työntekijöitä sijoittuneiden yritysten tarpeisiin”, kertoo Sirpa Kursula, yritysasiantuntija Keski-Suomen TE-palveluista.

Lisätietoja nettisivuilta:

Lisätiedot:

 • Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja, Jyväskylän kaupunki p. 0400 643 298, harri.heinanen[at]jkl.fi
 • Riku Jokela, toimitusjohtaja, GrenkeLeasing Oy, p. 040 561 1200, rjokela[at]grenke.fi
 • Sirpa Kursula, yritysasiantuntija, Keski-Suomen TE-palvelut, p. 029 504 6106, sirpa.kursula[at]te-toimisto.fi
Taija Lappeteläinen
 • BusinessJyväskylä
 • #businessjkl #tekosysteemi
  BusinessJyväskylä
 • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
 • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
 • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
 • Ota yhteyttä
 • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun