Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Jyväskylän Murot ja Legot esillä Nordic Business Forumissa
24.9.2018

Jyväskylän Murot ja Legot esillä Nordic Business Forumissa
- Jyväskylän talouskasvu maan kärkeä, mitä muroja ne siellä Jyväskylässä syö?

Jos olet viime aikoina kuullut “Suomen kovimmasta kasvajasta” tai lausahduksen ”Mitä muroja ne siellä oikein syö?”, puhuja on saattanut tarkoittaa Jyväskylää. Jyväskylän ja Keski-Suomen talousalueen kasvu on ollut viime vuosina nopeaa ja osin jopa muuta maata nopeampaa.

Jyväskylästä nousee tasaisin väliajoin uusia innovatiivisia, kansainvälisillä markkinoilla läpilyöneitä yrityksiä ja menestystarinoita. Keski-Suomessa yritysten liikevaihdon kasvu vuonna 2017 oli 7,7 prosenttia, kun koko maassa kasvua tuli 6,0 prosenttia. Vienti on myös saatu vahvalle kasvu-uralle teknologiateollisuuden vauhdittamana.

- Jyväskylässä sijaitsevat innovatiiviset ja ketterät yritykset ovat saaneet upeasti kasvua aikaan koko 2010-luvun ajan ja olen siitä erittäin iloinen ja ylpeä. Tällä hetkellä yrittäjien, oppilaitosten ja meidän julkisten toimijoiden välillä on hyvä draivi päällä ja ennakkoluuloton yhteistyö kantaa selvästi hedelmää. Meidän roolimme Jyväskylän kaupungilla on edistää kasvun olosuhteita ja luoda muun muassa uusia arvoverkostoja alueella sijaitseville yrityksille. Kasvua ei tule kuitenkaan pitää itsestäänselvyytenä, vaan meidän on tehtävä lujasti töitä, että kasvu eri mittareilla jatkuu”, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

- Yksi selvä kasvun selittäjä on Jyväskylän asema vahvana opiskelukaupunkina. Kaupungin yliopistossa ja ammattikorkeakouluissa opiskelee yli 24 000 opiskelijaa.
Opiskelijat ovat ehdottomasti meidän moottori ja vetovoimatekijä, kertoo Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin. Tällä hetkellä Jyväskylän kasvun kärjessä ovat KIBS-alat eli asiantuntijapalvelualat sekä teknologiateollisuus, joille saadaan paikallisista korkeakouluista koulutettua ja osaavaa työvoimaa
, Sandelin jatkaa.

- Toisena menestyksen erityispiirteenä Sandelin nostaa esiin kaupungin roolin yritysten kehityksen tukena. Vuonna 2014 kaupungin oma elinkeinoyksikkö uudistettiin vastaamaan paremmin Jyväskylän elinkeinoelämän tarpeita. Suuren mittakaavan tavoitteena on yrityselämää ja innovaatioita tukevien ekosysteemien ja kasvualustojen kehittäminen, Sandelin kertoo.

Parhaana esimerkkinä toimii Hippos2020-hanke, jossa rakennetaan kaupungin keskelle Pohjoismaiden vetovoimaisinta liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin osaamiskeskittymää. Jyväskylän kaupungille Hippos2020 ei ole pelkkä rakennusprojekti, vaan strateginen valinta panostaa liikuntapääkaupunki-hengessä toimialaan sen kaikilla osa-alueilla: tutkimukseen, yritys- ja järjestötoimintaan sekä kuntalaisten että kaupungissa vierailevien liikkumiseen. Hippos2020-hanketta esitellään tämän vuoden Nordic Business Forumissa.


Kuva: Nordic Business Forum

Business Jyväskylän osastolla kehitetään parempaa liiketoimintaa Lego® Serious Play® -metodilla

Nordic Business Forumin Business Jyväskylän osastolla tapahtuu jotain aivan muuta kuin perinteisesti on totuttu. Osastolla järjestään seminaaritauoilla LEGO® SERIOUS PLAY® -työpajoja, joihin seminaarivieraat voivat ilmoittautua ja tutustua kansainvälisesti tunnettuun yrityskehitysmetodiin käytännössä.

LEGO® SERIOUS PLAY® on innovatiivinen, liiketoiminnan suorituskyvyn parantamiseen tähtäävä menetelmä, joka sisältää ohjattua ajattelua, kommunikaatiota ja ongelmanratkaisua yhdessä kehittäen. Menetelmän taustalla on hyödynnetty suurta määrää tutkimuksia eri alueilta: liiketoiminnasta, organisaatiokehittämisestä, psykologiasta ja oppimisesta. Menetelmä perustuu ”käsillä ajatteluun”, jolloin ihminen käyttää aivojensa kapasiteetista noin 80%. Jos sitä vertaa pelkkään keskusteluun eli verbaaliseen ajatteluun, jolloin tutkimusten mukaan aktivoituu aivoistamme noin 13%, on menetelmän hyöty ilmeinen.

Business Jyväskylä tarjoaa Nordic Business Forumin vieraille mahdollisuuden osallistua 30 minuutin LEGO® SERIOUS PLAY® -näytetyöpajoihin, joita ohjaa menetelmään sertifioitu valmentaja Juha Tuulaniemi.

- Halusimme ilman muuta olla mukana toteuttamassa Jyväskylän hengen mukaisesti osastollamme jotain uutta ja innovatiivista, joka samalla hyödyttää seminaarin kävijöitä. Ideoimme LEGO® SERIOUS PLAY® -näytetyöpajat Business Jyväskylän osastolle yhteistyössä Nordic Business Forumin perustajan Hans-Peter Siefenin kanssa. Heidän huomionsa mukaan, menetelmä on ollut esillä kansainvälisissä tapahtumissa, mutta Suomessa menetelmää ei ole vielä toteutettu tapahtumien yhteydessä tällä tavalla aiemmin, kertoo Business Jyväskylän markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen.

Työpajoihin on tarjolla rajattu määrä paikkoja, mutta nopeimmat Nordic Business Forumiin osallistuvat voivat ennakkoilmoittautua vielä mukaan täältä: https://www.lyyti.fi/reg/legoworkshop.

Business Jyväskylän tapahtumia Nordic Business Forumissa voi seurata mm. seuraavien kanavien kautta: Facebook: https://www.facebook.com/BusinessJyvaskyla/ ja Twitteristä @BusinessJKL.

Lisätiedot:
Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, p. 040 581 9958, anne.sandelin(at)jkl.fi
Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, p. 050 311 8820, suvi.vuojolainen(at)jkl.fi

Jyväskylästä lähtöisin oleva ja Jyväskylässä pääkonttoriaan pitävä Nordic Business Forum on Jyväskylän kaupungille ja Business Jyväskylälle yksi vuoden tärkeimmistä liike-elämän tapahtumista, jossa kontaktoidaan potentiaalisia yrityksiä ja osaajia. Osallistumisen tavoitteena on kertoa Jyväskylän alueen vahvuuksista ja liiketoimintamahdollisuuksista. Jyväskylän talouskasvun tekijöihin ja sen taustalla oleviin ilmiöihin voi tulla tutustumaan tarkemmin Business Jyväskylän osastolle.

Raisa Nerg
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun