Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » ASEAN-maiden, Australian ja Intian suurlähettiläiden Roadshow Jyväskylässä 23.8.2018
17.8.2018

ASEAN-maiden, Australian ja Intian suurlähettiläiden Roadshow Jyväskylässä 23.8.2018

Kaakkois-Aasian, Australian ja Intian markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia keskisuomalaisille vientiyrityksille ja kansainvälistymistä suunnitteleville pk-yrityksille esittelevä suurlähettiläiden kiertue saapuu Jyväskylään torstaina 23.8. Kiertueen yritysklinikka järjestetään Keski-Suomen ELY-keskuksen Anni-salissa klo 13.15-16.00 (Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä).

Jyväskylän tapahtuma järjestetään yhteistyössä Team Finlandin, Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen kauppakamarin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Kiertue toteutetaan Jyväskylän lisäksi Turussa ja Vaasassa. Jyväskylässä kiertueella ovat mukana Suomen suurlähettiläät, joiden asemapaikkana ovat seuraavat maat: Australia, Intia, Indonesia, Malesia, Myanmar, Singapore, Vietnam ja Thaimaa. Lisäksi kiertueella on mukana edustus Business Finlandista.

Kiertueen tarkoituksena on saada suurlähettiläiden tietoon Jyväskylän ja alueen yritysten tarjoamat mahdollisuudet elinkeinoelämässä ja tuoda keskisuomalaisten yritysten tietoon business-mahdollisuuksia ASEAN-maissa, Australiassa ja Intiassa.

- Kiertue tuo paikallisille yrityksille kansainväliset kontaktit lähelle ja toivomme, että yritykset hyödyntävät tämän mahdollisuuden, sanoo Business Jyväskylän kansainvälistymispalveluiden yritysneuvoja Tiina Järvelin.

Kiertueelle osallistuvat suurlähettiläät korostavat omassa kannanotossaan, että ”Maailman geopoliittisen tilanteen myllerryksessä ja kauppasodan melskeissä suomalaisyritysten kannattaa katsoa myös ei-perinteisemmille vientimarkkinoille. Aasia on paljon muutakin kuin Kiina. Intian – Tyynenmeren alue on noussut käsitteeksi, joka tarkastelee aluetta Intiasta Kaakkois-Aasian kautta Australiaan ja Uuteen Seelantiin asti, Japania unohtamatta”.

Suurlähettiläiden ja Business Finlandin lisäksi yritysklinikalla 23.8. kokemuksiaan kertovat kaksi Kaakkois-Aasiasta jo kokemusta omaavaa jyväskyläläisyritystä EduCluster Finland ja Firstbeat Technologies. Teemana Jyväskylässä on erityisesti koulutus, kyberturvallisuus, terveys ja hyvinvointi sekä bioteknologia, mutta myös muiden alojen yritykset ovat tervetulleita tapahtumaan.

Yritysklinikka 23.8. Keski-Suomen ELY-keskuksessa on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen viimeistään 21.8.2018:
https://kskauppakamari.fi/asea_roadshow

Lisätietoja:
Tiina Järvelin, yritysneuvoja, kansainvälistymispalvelut, Jyväskylän kaupunki / Business Jyväskylän kaupunki, tiina.jarvelin[at]jkl.fi, puh. 014 266 0536
Jouni Hynynen, Team Finland –koordinaattori, Keski-Suomen ELY-keskus, touni.hynnen[at]ely-keskus.fi puh. 029 502 4545.

Mikael Ratschinskij
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun