Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Business Jyväskylä kutsuttu eurooppalaisen bisnesenkeliverkosto EBANin yhteisöjäseneksi
6.8.2018

Business Jyväskylä kutsuttu eurooppalaisen bisnesenkeliverkosto EBANin yhteisöjäseneksi

EBAN - the European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players on kutsunut Jyväskylän kaupungin Business Jyväskylän verkostonsa pysyväksi yhteisöjäseneksi. Jyväskylän kaupunki on ainoa suomalainen kaupunki, jolle kyseinen yhteisöjäsenyys on myönnetty. Eurooppalaisittainkin tarkasteltuna jäsenyys on ainutlaatuinen, sillä Jyväskylän lisäksi vain Göteborgin alueellisella kehitysyhtiöllä on EBANin jäsenyys.

EBAN on 54 maan ja yli 180 jäsenen globaali verkosto, joka kokoaa yhteen enkelisijoittajat ja organisaatiot, jotka ovat vahvasti sitoutuneet edistämään yritysten alkuvaiheen investointeja ja tukemaan yritysten kasvua.

- EBAN on ylpeä voidessaan toivottaa Business Jyväskylän ja Jyväskylän kaupungin tervetulleeksi yhteisönsä jäseneksi. Meidän yhteisenä tavoitteenamme on tukea Jyväskylän alueen yritysten ja yrittäjyyden kasvua ja kansainvälistymistä sekä kehittää alkuvaiheen investointiekosysteemiä, sanoo EBANin toiminnanjohtaja Jacopo Losso.


EBAN delegaatio Jyväskylä Business Rallyssa.

Jyväskylän tuki yrittäjille sekä osaaminen terveyden ja hyvinvoinnin keskuksena vakuutti

EBAN vieraili hiljattain Jyväskylässä pienellä enkelisijoittajien delegaatiolla, johon kuuluivat President Emeritus Brigitte Baumann, ja EBANin hallituksen jäsenet Audra Shallal, Priit Rohumaa and Davorin Stetner. Delegaatio tapasi muun muassa paikallisia start up -yrittäjiä, kotimaisia sijoittajia, kaupunkiorganisaation edustajia ja paikallisia sidosryhmiä Jyväskylä Business Rally –viikon eri tapahtumissa 25.-29. heinäkuuta.

EBANin toiminnanjohtaja, Jacopo Losso, oli myös delegaation mukana vierailemassa Jyväskylässä ja hän kommentoi vierailuaan seuraavasti:

- Jyväskylän kaupungin Business Jyväskylä tekee hämmästyttävää työtä tuodakseen kaupunkiaan esille kansainvälisenä yrittäjyyden keskuksena ja investointikohteena terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan aloilla. Jyväskylässä on hieno joukko ihmisiä, jotka työskentelevät kovasti tukeakseen alueen parhaita yrittäjiä ja yrityksiä, jotta he löytäisivät oikeanlaisia liiketoimintakumppaneita ja sijoittajia. Start up –yritykset, jotka vierailun aikana tapasimme, vakuuttivat meidät kaikki. He hyödyntävät huipputeknologiaa ja täydentävät sitä vahvoilla, tavoitesuuntautuneilla perustajatiimeillä. EBAN onnittelee Jyväskylän kaupunkia ja Business Jyväskylää hyvistä saavutuksista ja toivottaa tervetulleiksi yhteisömme jäseniksi, jotta voimme edelleen kehittää sitä hieno työtä, jota täällä on jo tehty.

Pitkäjänteinen strateginen työ kantaa hedelmää ja luo monia mahdollisuuksia kaupungille

Business Jyväskylä on tehnyt pitkäjänteistä työtä kaupungin alku- ja kasvuvaiheen yritysten kehittymisen eteen rakentaen muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä verkostoja. Nyt yksi pitkäjänteinen työ yritysten menestymisen eteen on edennyt konkreettiseksi toiminnaksi.

- EBAN-yhteistyön taustalla on selkeä strategia ja tavoitteet Jyväskylän alueen liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseksi pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Yhteistyö EBANin verkoston kanssa on alkanut pikkuhiljaa vuodesta 2015 alkaen. Hyvää keskusteluyhteyttä syvennettiin tänä kesänä Suomen Yrityskehityksen kanssa järjestettävässä Business Rallyn rahoituspaneelissa, Kasvun Roihun organisoimassa Kasvu Openin Business Jyväskylä kasvupolun kiitoratapäivässä ja Hippos2020 ekosysteemi workshopissa, joissa EBANin hallituksen jäsenet pääsivät syvemmin tutustumaan alueen yritysten ja yhteisöjen osaamiseen sekä kaupungin tahtotilaan yrittäjyyden edistämiseksi. Vierailun päätteeksi saimme EBANin toiminnanjohtajalta viestin, jossa hän kertoi haluavansa jatkaa syvempää yhteistyötä ja lahjoittaa kaupungille EBANin yhteisöjäsenyyden, kertoo Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin.

Käytännössä EBANin jäsenyys tuo Jyväskylän kaupungille ja sen kautta alueen yrityksille monia hienoja etuja.

- Jäsenyyden ja suorien henkilökohtaisten suhteiden myötä kaupungilla on yhteys EBANin hallitukseen, järjestön hallintoon ja eurooppalaisiin enkelisijoittajaverkostoihin. Saamme jatkossa osallistua EBANin virallisiin tapahtumiin ja voimme myös järjestää heidän kanssaan yhteisiä tapahtumia. Jyväskylän kaupunki saa näkyvyyttä sijoittajaverkostoissa, kun he vaihtavat tietojaan eurooppalaisista ekosysteemeistä ja kertovat oman alueensa yrityksille mahdollisuuksista esimerkiksi laajentaa toimintaansa. Lisäksi saamme heidän kauttaan uusinta tietoa muun muassa kansainvälisestä liiketoiminnasta, alku- ja kasvuvaiheen yritysten rahoittamisesta, ekosysteemien kehittämisestä ja rahoitus-/sijoitusmaailman tapahtumista ja meillä on tarvittaessa käytössä verkoston asiantuntijoiden valtava asiantuntemus. Vastavuoroisesti pääsemme jakamaan Jyväskylästä tietoa EBANin verkostolle ja he tekevät mielellään kanssamme yhteistyötä hautomo- ja kiihdyttämöpalveluiden kehittämiseksi, kertoo viimeisen vuoden ajan EBAN-yhteistyöstä vastannut Business Jyväskylän markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen.

- EBANilta saamamme tunnustus jäsenyyden muodossa tuntuu erityisen hyvältä, koska sen eteen on tehty paljon töitä yhteistyössä Business Jyväskylän, muun kaupunkiorganisaation, eri sidosryhmien ja yritysyhteisömme edustajien kanssa. Erityiskiitos kuuluu Induco Oy:n Sakari Oikariselle, jonka asiantuntemus ja kontaktit EBANiin ovat olleet avainasemassa yhteistyön ja luottamuksen syntymiselle, Vuojolainen jatkaa.

Jyväskylän kaupungin ja EBAN-verkoston yhteistyö jatkuu monella eri tasolla. Jatkotoimenpiteistä jäsenyyden myötä on jo alustavasti sovittu esimerkiksi tulevan yhteistapahtuman muodossa Jyväskylässä 2019 kesällä.

Lue lisää EBANin viimeisimmästä vierailusta Jyväskylässä: http://www.eban.org/eban-takes-on-jyvaskyla-and-its-business-rally-week

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, p. 040 581 9958, anne.sandelin@jkl.fi
Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, p. 050 311 8820, suvi.vuojolainen@jkl.fi

Suvi Vuojolainen
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun