Suoraan sisältöön
Business Jyväskylä » Ajankohtaista » Jyväskylä Business Rally laajempi kuin koskaan
27.6.2018

Jyväskylä Business Rally laajempi kuin koskaan
- Kolme tapahtumaa tuo yhteen alueen yritykset, kotimaiset ja kansainväliset bisnestoimijat ja rahoittajat

Jyväskylän kaupunki täyttyy Neste Rally Finlandin aikaan rallin ystävien lisäksi yrityksistä ja erilaisista bisnesvaikuttajista, kun Business Jyväskylä yhteistyökumppaneineen järjestää kolme eri merkittävää Jyväskylä Business Rally –tapahtumaa perjantaina 27.7.2018. Perinteisen Rahoituspaneelin lisäksi tänä vuonna Business Rally –tapahtumina järjestetään Baden-Württemberg arvoverkostoseminaari ja Puolustuksen tulevaisuus 2030 -työpaja. Jyväskylä Business Rally –tapahtumat tuovat yhteen heinäkuun lopulla yli neljäkymmentä alueen yritystä ja kolmisenkymmentä yrityspäättäjää ja -rahoittajaa Suomesta ja ulkomailta.


Kuva: Jiri Halttunen

Jyväskylä Business Rally Rahoituspaneelin teemana terveys- ja hyvinvointi

Tänä vuonna jo neljättä kertaa järjestettävä Jyväskylä Business Rallyn Rahoituspaneeli kokoaa yhteen innovatiiviset alku- ja kasvuvaiheen yritykset sekä kotimaiset ja kansainväliset pääomasijoittajat ja muut rahoitussektorin edustajat. Jyväskylä Business Rallyn Rahoituspaneelissa ennakkoon valikoidut kasvuyritykset esittäytyvät kotimaisille ja kansainvälisille sijoittajille. Sijoittajat tapaavat rahoituskelpoisia yrityksiä ja pääsevät verkostoitumaan keskenään saman tapahtuman aikana. Rahoituspaneeli järjestetään yhteistyössä Suomen Yrityskehitys Oy:n ja kansainväliseen rahoitusmaailmaan erikoistuneen Induco Oy:n kanssa.

- Tänä vuonna Rahoituspaneelin teemana on "Health and Wealth". Esittelyssä on yrityksiä ja/tai yritysideoita terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen ja ylläpitoon liittyvistä teknologioista tai palveluista. Ideana on hyödyntää Pohjoismaiden suurinta Neste Rally Finland -urheilutapahtumaa tavalla, joka hyödyttää kaupunkimme alku- ja kasvuvaiheessa olevia yrityksiä sekä kaupunkikehityshankkeita, kertoo Jyväskylä Business Rallyn kokonaisjärjestelyistä vastaava markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen. Kotimaisten rahoittajien lisäksi saamme tänä vuonna vieraaksemme muun muassa kaksi kansainvälistä terveys- ja hyvinvointialan rahoittajaa USAsta, jotka ovat erikoistuneet toimialaan lääketieteen ja tutkimuksen kaupallistamisen näkökumista, Vuojolainen jatkaa.

Baden-Würtemberg Rally ja Puolustuksen tulevaisuus 2030 luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia keskisuomalaisille yrityksille

Business Jyväskylän rooli liiketoiminta - ja innovaatioekosysteemien rakentamisessa on organisoida ja fasilitoida ”Ecosystem to Business” kaltaisia tapahtumia (E2B), joiden tarkoituksena on luoda yhteisiä tarjoamia kansainvälisille markkinoille. Yritysten liiketoiminta- ja innovaatioekosysteemeissä yksittäisen yrityksen sijasta yritysverkostot ottavat yhteiseksi tehtäväkseen palvelu- ja ratkaisuliiketoiminnan kehittämisen tavoitellulle asiakkaalle. Tavoitteena on luoda ja syventää asiakassuhteita kohti pitkäaikaista kumppanuutta. Parhaimmillaan verkosto voi toimia jopa täysin uutta yritystoimintaa luovana innovaatioalustana, kun palveluita, tuotteita ja ideoita yhdistetään yritysten kesken luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Jyväskylä Business Rallyyn pitkäjänteinen verkostojen rakentaminen on poikinut tänä vuonna kaksi uutta tapahtumaa, joita ovat Baden-Würtemberg Rally (BW Rally) ja Puolustuksen tulevaisuus 2030 –työpaja.

- Puolueettomana toimijana Business Jyväskylä voi tarjota alueen yrityksille mahdollisuuden päästä mukaan laajoihin kokonaisuuksiin, joihin yksittäisillä pk-yrityksillä ei todennäköisesti olisi mahdollisuutta. Autamme yrityksiä hahmottamaan yhteistä tarjontaa toisten paikallisten yritysten kanssa. Nämä tarjoamat ovat kiinnostavampia kokonaisuuksia isoille asiakkaille, kuten Puolustusvoimille tai kansainvälisille teollisuusyrityksille. Meidän roolimme on mahdollisuuksien tunnistaminen ja yritysten valmiuksien kehittäminen, kertoo Business Jyväskylän arvoverkostotoiminnasta vastaava projektipäällikkö Maria Hyppönen.

BW Rallyn taustalla on pitkäjänteinen arvoverkostotyö. Business Jyväskylän työtiimi on tunnistanut Saksan Baden-Würtemberg-alueelta kasvavia liiketoiminta-alueita ja koonnut näitä vastaavia yritysryhmiä Jyväskylästä. Tämän vuoden BW Rallyn teemoina ovat älyliikenne sekä terveydenhuolto ja hyvinvointi, joissa jyväskyläläisillä yrityksillä on korkeatasoista osaamista.

- Ryhmät ovat valmistelleet kesän tapaamista yhteisissä työpajoissa ja koonneet tuotteistaan ja palveluistaan yhteisen palvelukokonaisuuden. Kokonaisuudet esitellään työpajoissa saksalaisille vieraille. Tavoitteena on kumppanien ja liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen Saksasta. BW Rally on yksi konkreettinen kohtaaminen muiden joukossa, Hyppönen jatkaa.

- Odotamme innolla Jyväskylän alueen innovatiivisten, älyliikenteeseen ja terveydenhuoltoon erikoistuneiden yritysten tapaamista BW Rallyn yhteydessä. Tavoitteenamme on tapahtuman aikana aloittaa ja tukea Jyväskylän ja Baden-Württembergin yritysten välistä yhteistyötä molemminpuolisen edun hyväksi, sanoo Baden-Württemberg International Länsi-Euroopan aluejohtaja Heike Passauer.

Puolustuksen tulevaisuus 2030 –työpajassa puolustusteollisuuden palveluverkoston ympärille koottu yritysverkosto tuo esiin alueen yritysten osaamista Puolustusvoimien edustajille. Lisäksi tilaisuudessa käydään vuoropuhelua Puolustusvoimien yritysosaamiseen liittyvistä tulevaisuuden tarpeista.

- Puolustuksen tulevaisuuden ryhmä on muodostunut vuoden mittaan parhaasta keskisuomalaisesta osaamisesta, joka voisi sopia Puolustusvoimien tarpeisiin. Ryhmää on sparrattu ja he ovat tunnistaneet yhteistä osaamista, joka esitellään tilaisuudessa Puolustusvoimien edustajille, Hyppönen summaa.

Kaikilla Jyväskylä Business Rallyn alla olevilla tapahtumilla on omat päiväohjelmat ja tapahtumapaikat. Tapahtumat on suunniteltu yhteistyössä niin, että kaikki Jyväskylä Business Rally -tapahtumiin osallistuvat ryhmät pääsevät verkostoitumaan myös keskenään.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, p. 040 581 9958, anne.sandelin@jkl.fi
Rahoituspaneeliin liittyvät vierailut ja haastattelupyynnöt: Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, p. 050 311 8820, suvi.vuojolainen@jkl.fi
Baden-Würtemberg Rally ja Puolustuksen tulevaisuus 2030 –työpajan vierailut ja haastattelupyynnöt 16.7. alkaen: Maria Hyppönen, projektipäällikkö, puh. 040 844 5480, maria.hypponen@jkl.fi

Tutustu Jyväskylä Business Rallyyn, viime vuoden tunnelmia pääset katsomaan täältä: https://www.youtube.com/watch?v=mW_mTDnUBQI

Suvi Vuojolainen
  • BusinessJyväskylä
  • #businessjkl #tekosysteemi
    BusinessJyväskylä
  • Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö
  • Vapaudenkatu 46 B, 2 krs., 40100 Jyväskylä
  • Laskutusosoite: PL 186, 00026 BASWARE
  • Ota yhteyttä
  • Yrityspalvelut: 014 266 0138

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 Sivun alkuun